Sosyal Medyaya Sohbet Robotları Geliyor!1 sene ÖNCE
Sosyal Medyaya Sohbet Robotları Geliyor!Türkiye’de öykü denilince akla ilk gelen isim olan, Türk dili ve edebiyatının usta kalemi Sait Faik ölümünün 62. yılında anıldı. Bu yıl Sait Faik Öykü Armağanı da yazar Muzaffer Kale'nin "Güneş Sepeti" adlı kitabına verildi
İş Bankası Kültür Yayınları'ndan yapılan açıklamaya göre, Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle yazar Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen armağanı bu yıl Muzaffer Kale'ye, "Güneş Sepeti" adlı kitabıyla layık görüldü.
Doğan Hızlan’ın Başkanlığı’nda toplanan Jale Parla, Metin Celal, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy’dan oluşan Sait Faik Hikaye Armağanı Jürisi, ödül gerekçesini şöyle açıkladı:
“62. Sait Faik Hikaye Armağanı’nın, kısa öykünün olanaklarını başarıyla kullanan ve varoluşun yoğunluğunu yaşamın ayrıntılarında yakalayan Muzaffer Kale’nin Güneş Sepeti adlı kitabına verilmesi oy birliğiyle uygun görülmüştür.”
Güneş Sepeti adlı ilk öykü kitabı ile Sait Faik Hikâye Armağanı'nın 62'nci sahibi olan şair Muzaffer Kale, 11 Mayıs'ta Milli Reasürans Konferans Salonu Fuayesi'nde gerçekleştiren törenle ödülünü Jüri Başkanı Doğan Hızlan'ın elinden aldı.
MUZAFFER KALE KİMDİR?
Yazar Muzaffer Kale, 1957'de doğdu. Çocukluğu Bodrum Bahçeyakası Köyü'nde geçen Kale, ortaokul ve liseyi Milas'ta okudu. Uzun yıllar yaşadığı Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı'ndan mezun olan Kale, başta şiir olmak üzere çalışmalarını 1981'den beri edebiyat dergilerinde yayınladı. Öğretmenlik de yapan Muzaffer Kale, halen İzmir'de yaşıyor.
Kale'nin, "Bir Günlük Güneş", "Gözlerim Akşama Ölür", "Acıtmıyor Boynumu Dünya", "Işıktan Kalan Kırılma", "Hiçbir Şeyi Unutmadım", "Sakın Zar Atma", "Lirik Aksan", "Menekşenin Sayılı Günleri", "Kayıp Saklambaç" isimli kitapları bulunuyor.