Sosyal Medyaya Sohbet Robotları Geliyor!1 sene ÖNCE
Sosyal Medyaya Sohbet Robotları Geliyor!Geçen yıl büyük muhalif habercilik iddiaları ile ortaya çıkan ancak Gezi Direnişi’nde sınıfta kalan ve çalışanlarının ücretlerini ödeme ile ilgili sorunlar yaşayan, yeni yıl ile birlikte Can Dündar ile atağa kalkan, aynı sorunlar nedeniyle geçen hafta Can Dündar’ın da ayrıldığını açıkladığı Artı 1TV yeni bir yapılanmaya gidiyor.
Gazeteci Can Dündar üç aydır çalıştığı Artı 1 TV’den geçtiğimiz günlerde mali sorunlardan dolayı istifa etmişti. Dündar bugün Twitter hesabından kanalla olan mali sorunların hal olduğunu belirterek yeniden kanala döndüğünün haberini verdi.
Oda TV’nin haberine göre, Dündar, bugün Twitter’dan paylaştığı tweetinde kanalla aralarındaki mali sorunların hallolduğunu söyleyerek kanala geri döndüğünün haberini verdi. Dündar, Artı 1 TV yönetim kurulu başkanı Altan Ertürk’ün kanalı çalışanlara devrettiğini söyledi.
Dündar tweetinde şöyle yazdı:
“Geçen Cuma’nın Canlı Gaste’si tahliyeleri, “Sıfırladılar” manşetiyle verdi. Bu kanalı, gasteyi, ekibi, en çok bu cesareti nedeniyle seviyordum. Ancak engellenmeden çalıştığımız Artı 1 TV, mali olarak tıkanmıştı. Kurumsal çözüm bulunamayınca, yönetici ekip, üzülerek ayrılma kararı aldık. Meğer sevenimiz,izleyenimiz,destek olmak isteyenimiz çokmuş.Hepsi aradı,yardıma koştu ve bugün “Türkiye’de bir ilk”i denemeye karar verdik. 3 aydır, özgür yayın yapmamızı sağlayan Altan Ertürk, kanalı çalışanlara devrediyor. Artı1, “çalışanların sahip olup yönettiği kanal”oluyor. Bu zorlu dönemde, halkın haber alma hakkını savunmak üzere, kaldığımız yerden devam ediyor, herkesin desteğini bekliyoruz”
Artı 1TV’den Kanal Sokak Doğmuştu
İktidarın baskı ve müdahaleleri sonucu işten çıkartılan ya da istifa etmek zorunda kalan ve Artı Bir TV’de buluşan ancak Gezi Direnişi sırasında patronaj otosansürü yaşatılan ve ücretleri de ödenmediği için ayrılmak zorunda kalan usta gazeteciler Kanal Sokak’ta bir araya gelmişlerdi.
Artı Bir TV isimli kanalı kuran, ancak sonrasında editoryal müdahaleler ve personele ödenmeyen maaşlar nedeniyle yönetimle ters düşen gazeteciler kendi televizyonlarını kurdular.
Nisan ayında pek çok muhalif ismi bünyesinde toplayarak yayına başlayan Artı 1 TV’de Temmuz ayında patronaj müdahalesi yüzünden istifalar yaşanmıştı.
Kanalın Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu ve Anchorman Uğur Dündar görevi bırakmış, Mustafa Hoş ile Özlem Gürses‘in de kanaldan ayrılmıştı.
Kanal Sokak çalışanları, Artı 1’in başına geçen Can Dündar’a tepki göstermişlerdi.
Yurt gazetesi ve Bağımsız dergisi’nin sahibi CHP milletvekili Durdu Özbolat yaptığı açıklamada, “Ben, Bağımsız Medya Grubu BMG’deki tüm yönetimsel yetkilerimi gazetecilerden oluşan yayın kuruluna devrettiğimi ilan ediyorum.BMG, editoryal özerkliğin en yüksek düzeyde ve bizzat gazeteciler tarafından gerçekleştirileceği bir alan olacaktır. Ben siyasetçi ve işadamı kimliklerimle editoryal süreçlere kesinlikle karışmamayı taahhüt ediyorum. BMG, gazeteciler tarafından, tüm yurttaşlar için, evrensel gazetecilik ilkelerine göre yönetilen bir özgürlük adası olacaktır. Bu yapısal değişikliğin diğer medya kuruluşlarına örnek olmasını diliyorum.” demişti.