Herkes Şaşkın, Demek ki Gmail de Çökertilebiliyormuş!

Yaşanılan soruna ilişkin Google yetkililerinden henüz resmi bir açıklama gelmezken, saldırıyı uluslararası ünlü hacker grubu Anonymous üstlendi. Gmail, akşam saatlerinde yaşanan sorundan ötürü çöktü. Dünya çapında etkili olan sorun nedeniyle kullanıcılar hesaplarına erişe...

Herkes Şaşkın, Demek ki Gmail de Çökertilebiliyormuş! (11 Aralık 2012)

Yaşanılan soruna ilişkin Google yetkililerinden henüz resmi bir açıklama gelmezken, saldırıyı uluslararası ünlü hacker grubu Anonymous üstlendi.

Gmail, akşam saatlerinde yaşanan sorundan ötürü çöktü. Dünya çapında etkili olan sorun nedeniyle kullanıcılar hesaplarına erişemezken, eş zamanlı  olarak internet tarayıcısı Chrome’da da kilitlenmeler yaşandı.

log.com.tr’de yer alan habere göre; Türkiye saati ile 19:00 da başlayan çökme sorunuyla birlikte Gmail ve ona bağlı tüm e-posta hizmetlerine erişim sağlanamadı. Sorun birçok bölgede etkili olurken, senkron çalışma sistemine bağlı olarak Chrome da kilitlenip hata vermeye başladı. Mail adreslerine girmek isteyen üyeler 502 server hatası ile karşılaştı. Twitter aracılığıyla birçok kişinin dile getirdiği konuya ilişkin henüz yetkili isimlerden resmi bir açıklama gelmedi. mail.google.com başta olmak üzere, Google Drive, Google Takvim ve Google Docs platformlarıyla da bağlantı kesildi. Şu sıralar büyük ölçüde çözüldüğü görülen ulaşım sıkıntısının neden kaynaklandığı ise büyük bir merak ve aynı zamanda endişe konusu oldu. Sektördeki herkes, Google gibi bir teknoloji devinin nasıl olup da güvenlik açıkları olduğunu konuşuyor.

Saldırıyı Anonymous üstlendi

Eğer doğruysa, Twitter üzerinden @AnonymousPress hesabından yapılan açıklamaya göre, saldırıyı uluslararası ünlü hacker grubu Anonymous üstlendi. Google’ın 2 milyar dolarlık vergiyi ödememek için yaklaşık 10 milyar doları Bermuda’da tuttuğunu söyleyen Anonim, ”Haydi bunu da Bermuda’da beklet!” diyerek, Gmail’e yoğun saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.