Post-it Sanatı

San Francisco’daki bir reklam ajansının çalışanları ofisin duvarlarına renkli post-it’lerle resimler yaptılar ABD’nin San Francisco kentinde faaliyet gösteren Ben Brucker reklam ajansının çalışanları ofis duvarlarının soğukluğundan sıkılınca de...

Post-it Sanatı (8 Nisan 2015)

San Francisco’daki bir reklam ajansının çalışanları ofisin duvarlarına renkli post-it’lerle resimler yaptılar

ABD’nin San Francisco kentinde faaliyet gösteren Ben Brucker reklam ajansının çalışanları ofis duvarlarının soğukluğundan sıkılınca değişiklik arayışına girdiler ve bu rahatsızlıklarını patrona da ilettiler.

Patronları 3-4 ay sonra buradan taşınacaklarını, o yüzden kalıcı ve pahalı bir değişikliğe gidilemeyeceğini ve yapılacak olası bir yenilik için sadece 300 dolar bütçe verebileceğini söyledi.

Çalışanlar aralarında toplanarak durum değerlendirmesi yaptılar ve çözüm arayışına giriştiler. İlginç bir fikir geliştirdiler: Post-it jenerik markasıyla tanınan yapışkanlı not kağıtlarıyla duvar resimleri yapmak!

Tasarımı bir hafta uygulaması bir gün sürdü

Duvarlara süper kahramanların resimlerinin çizilmesi kararlaştırıldı. Grafik tasarımcılar arasında Süperman, Captan Amerika ve Wonder Woman gibi kahramanların ‘piksel’ olarak çizimlerini yaptılar. 300 dolarla 9.000 yapraklık renkli post-it alındı ve uygulamaya geçildi.

Sabah saat 10.00 da başlayan çalışma akşamüzeri 17.30 da tamamlandı. 8.024 yaprak post-it kullanıldı.

“Ajansın hiç işi gücü yoktu herhalde” diye söylenenler için, haberde belirtilmemiş ama uygulama büyük olasılıkla hafta sonu yapılmıştır.