Teknolojik gelişmelerin çocukların dünyasına yansıması9 sene ÖNCE
Teknolojik gelişmelerin çocukların dünyasına yansımasıAnnesinin kitap okumasını büyük bir zevkle dinleyen sevimli bebek, masal bitip de kitap kapatılınca ağlamaya başlıyor.
Uzmanlar, özellikle 4 yaşın altındaki çocuklara etkileşimli kitap okunmasının zeka ve yaratıcılığı geliştirdiğine dikkat çekiyorlar.
Annesi kitap okurken tüm dikkatiyle dinleyen bebek, annesi okumayı bitirip kitabı kapattığında çok kızıyor ve ağlamaya başlıyor. Annesi kıyamayıp yeniden kitabı açıyor ve yeniden okuyor ama yine bitirdiğinde aynı tepki ile karşılaşıyor.
Minicik bir bebeğin böylesine kitap aşkı ile dolu olması çok güzel bir şey olduğu gibi tüm sevimliliğini yansıttığı videoyu izlemek de ayrıca çok keyifli.
Diğer ilginç bebek videoları gibi bu video da internette 3 günde 700 bin kez izlenerek viral oldu.
Çocuğunuzun Zekasını Arttırmak Sizin Elinizde!
Kitapların hayatımızdaki önemi tartışılmaz. Özellikle çocukluktan itibaren kazandırılması gereken okuma alışkanlığı çok önemlidir.
Çünkü insanın kişisel gelişiminde en önemli unsur kitaptır. Çocuğunuza kitap sevgisi aşılayın, okuma alışkanlığı kazandırın!
Perspective on Psychological Science adlı dergide, çocuklarda IQ’nun artması ve yaratıcılığın gelişmesi ile ilgili bir bilimsel makale yayımlandı.
Makalede, çocuklarda IQ’nun artması ve yaratıcılığın gelişmesi için okumaya başladığı an aile bireylerinin çocukla birlikte sık sık okumaya dayalı zekâ oyunları oynaması gerektiği belirtiliyor.
Dr. John Protzko, bu tavsiyeye uyulduğunda IQ değerinin en azından 6 puan artabileceğini iddia ediyor.
Akademisyenler, zihinsel gelişime ilişkin araştırmalarda, özellikle 4 yaşın altındaki çocuklara etkileşimli kitap okunmasına ilişkin önerilerin öne çıktığını tespit ederek, “etkileşimli kitap okuma deneyiminin bir çocuğun IQ‘sunu en az 6 puan yükseltebileceğine” işaret etti.
Makalede, araştırmalar sırasında anne ve babaların etkileşimli okumayla ilgili eğitim programlarına katıldığı ve kitabı okurken çocuklara ucu açık sorular yöneltmek ya da çocukları mümkün olduğunca ayrıntılı açıklama yapmaya teşvik etmek gibi “müdahalelerin”, onları okuma deneyiminin aktif bir parçası kılmaya yardımcı olduğu belirtiliyor.
Amerikalı akademisyenler, okuma deneyiminin “etkileşimli” olmaması durumunda, IQ gelişimi açısından benzer bir sonuca ulaşılamayabileceğini ise özellikle vurguluyor.