2024 DİJİTAL PAZARLAMA REHBERİ1 sene ÖNCE
2024 DİJİTAL PAZARLAMA REHBERİİnternet olmasaydı hayatımızda nelerin değişeceğini okuyunca inanamayacaksınız! İşte çarpıcı sonuçlarıyla internetli ve internetsiz dünyanın karşılaştırması…
Bundan 50 yıl önce internetten söz etmek nasıl ki bir bilim-kurgu filmi gibi algılanırdıysa, bugün de internetsiz bir dünyadan söz etmek korku filmi gibi algılanabilir.
İnternetten önceki dünyayı hiç görmeyen bir kuşak yetişiyor. Kafamızda canlandırması zor bir durum olsa da, internetsiz bir dünya nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyor insan… Bu soruya Online Education’ın rakamlarla verdiği yanıtlar ise “internetsiz bir dünya”nın nasıl korkunç bir yer olacağını gözler önüne sürüyor.
İnternetin yaygınlaşması çok kısa bir süre içinde gerçekleşti. Öyle ki internet, sadece 20 yıl içinde tüm hayatımızı değiştirmeyi başardı. Bugün devrimler, Facebook ve Twitter’da tartışılırken, politik savaşlar web üzerinde hâlâ devam ediyor ve tabi ki Farklı Bir Bakış olarak sizlere internet yoluyla ulaşıyoruz. Peki internet olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu? Aşağıdaki gerçeklerin bunu hayal etmenizde size yardımcı olacağını düşünüyoruz.
– İnternet kullanıcısı sayısı 2002’den bu yana dörde katlandı.
– Böylece internet kullananların sayısı, dünya çapında 2.3 milyar kişiye ulaştı.
– İnternet, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir kişiyle kolaylıkla ulaşmamızı sağlarken, sonsuz miktarda bilgiyi önümüze sundu.
– Sadece 2011’de 300 milyon internet sitesi daha açıldı.
– 1.2 milyon kişi, internet sayesinde bir iş sahibi oldu.
– Her internet işi, ekonomide 1.54 ek işi destekliyor.
– Bunlar, 300 milyar dolarlık bir maaşa denk geliyor.
– İnsanların yüzde 65’i haberleri çevrimiçi olarak okuyor.
– Twitter’da 1 dakikada 100 bin tweet gönderiliyor.
– Facebook’da ise bir ayda 30 milyar içerik paylaşılıyor.
Eğer internet diye bir şey olmasaydı…
– Tablet yerine bin 200 dolar verip Britannica Ansiklopedisi satın alacaktınız, ansiklopedilerin kapladığı yer bir yana size her istediğinizi sunamayacağı da bir gerçek.
– e-posta yerine geleneksel postalarla uğraşacaktık. Yazdıklarımızı zarflayacak, pullarını yalayacaktık! Bu da, bir yılda pul için sadece ABD’de 6.3 trilyon dolar para harcanması anlamına gelecekti.
– Hayatımızda Google, Twitter, Facebook, Tumblr, e-bay gibi şirketlerin hiçbiri olmayacaktı; doğal olarak bu şirketlerde çalışan önemli bir iş gücü işsiz kalacaktı. Sadece ABD’de internetle ilgili işlerde çalışan 450 bin kişinin işsiz olması anlamına gelecekti.
– İnternetle bağlantılı her meslek, aynı zamanda ortalama 2 farklı mesleği de doğrudan etkiliyor. Yani internet işinde çalışanların olmaması, dolaylı olarak diğer meslekleri de etkileyecekti.
– Berlin Duvarı’nın yıkılması süreci 4 ay sürerken, sosyal ağlar 1 hafta içinde 90 bin Mısır vatandaşını devrim için organize etti.
– Mısır gibi ülkelerde yaşanan isyan ve devrimler, internet olmasaydı yıllar sürecekti.
– Sosyal ağların yardımıyla sadece 18 günde 30 yıllık bir diktatörlük yıkıldı.
– ABD’de Ekim 2011’de 900 ayrı noktada göstericiler sosyal ağlardan haberleşerek toplandı ve dünyaca ünlü finans merkezi Wall Street’i işgal ederek, hükümeti ve kötü ekonomiyi protesto etti. New York’ta başlayan isyan biranda dünyaya yayıldı.
– Belki de en önemlisi de, bu gün yaşadığımız dünyadan tamamen farklı bir dünyada yaşıyor olacaktık.
Kısacası, internet olmasaydı hem politik, hem kültürel, hem de ekonomik açıdan bambaşka bir dünyada yaşıyor olacaktık. Tüm bu yaşananlar internetsiz dünyanın bu günden farklı olacağını gösteriyor, ancak kesinlikle bu günden daha iyi bir dünya olmayacağını da gösteriyor.