Teknoloji devleri, destekledikleri Biden kazanırsa sürpriz bir gol yiyebilirler!4 sene ÖNCE
Teknoloji devleri, destekledikleri Biden kazanırsa sürpriz bir gol yiyebilirler!ABD’li milyarder Koch Kardeşler aralarında Los Angeles Times, Chicago Tribune ve Baltimore gibi büyük yayınların da olduğu sekiz büyük gazeteyi satın almayı planlıyor.
ABD’nin petrol zengini milyarder iş adamları Charles ve David Koch’un, ABD’de genelinde sekiz gazeteyi satın almayı planladığı belirtildi. Eğer böyle bir satın alma yapılırsa, ABD medyasında köklü bir muhafazakar operasyon gerçekleştirilmiş olacak.
Hafta sonu New York Times gazetesinde yer alan haberde, ekonomik güçleri siyaset arenası da taşımak ve hükümete olan taleplerini duyurmak için aralarında ABD’nin en büyük yayınlarının yer aldığı Tribune şirketini satın almayı planladıkları ifade edildi.
NYT’ye göre Koch Kardeşler, ABD’nin kar tatili merkezlerinden Aspen’de düzenlenen bir konferansta bu planlarını insanlarla paylaştı.
Tribune şirketinin bünyesindeki gazetelerin toplam değeri 623 milyon dolar. Satın alma, gerçekleşmesi durumunda bugüne kadar enerji ve imalat alanına yatırım yapmış Kock Kardeşler’in portföyünde büyük bir farklılık yaratacak.
Koch Kardeşler sahip oldukları Koch Industries şirketiyle geçen yıl 115 milyar dolar gelir elde etti.
SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN BİR PLATFORM
Gazetelerin Koch Kardeşler için siyaset alanında seslerini duyurmak için kullanılacak bir platform olacağına dikkat çekiliyor.
Los Angeles Times, ABD’nin en büyük dördüncü gazetesi, The Tribune ise dokuzuncu sırada yer alıyor.
Kardeşlerin satın almayı planladıkları yayınların içinde ABD’deki İspanyol kökenli vatandaşlara hitap eden Hoy gazetesi de yer alıyor.
Tribune şirketi bünyesinde toplam sekiz yayını barındırıyor.
Muhafazakar Koch Kardeşler, Barack Obama’nın yeniden Başkan seçildiği son seçimden önce 45 bin çalışanına bir uyarı mesajı göndererek, Cumhuriyetçilere oy vermeyenlerin sonuçlarına katlanacağını söylemişti.
ÇAY PARTİSİNİN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ
Koch Kardeşler, ABD’de federal hükümetin mali politikalarına karşı çıkanların oluşturduğu “Tea Party” (Çay Partisi) adlı verilen hareketin kurucuları ve en büyük destekçileri arasında gösteriliyor.
Çay Partisi hareketi adını, 1773’te İngiliz kolonisi olan Boston’da İngiltere’nin çay vergisinin protesto edildiği Boston Çay Partisi eyleminden alıyor. Bir siyasi parti ya da herhangi bir partinin uzantısı olmayan Çay Partisi oluşumunun ana ilkeleri, “düşük harcama, düşük vergi ve küçük hükümet.”
Anketler, Amerikan halkının beşte birinin kendisini Çay Partisi hareketine ait hissettiğini gösteriyor.
CNBC-e