Facebook sonunda Çin’e de girdi!6 sene ÖNCE
Facebook sonunda Çin’e de girdi!Çin’in güneyinde yer alan özerk Guangxi Zhuang bölgesi, coğrafi bakımdan tüm olağanüstü doğal şekillenmelerinin bir arada bulunduğu büyüleyici bir yeryüzü galerisi
Büyüklü küçüklü binlerce dere, tepe, göl, nehir ve şelalelerin arasına kurulmuş yerleşim birimleri. Yeşilin bin bir tonunu barındıran büyüleyici bir doğa atmosferi. Muson rüzgarlarının taşıdığı pamuk gibi yağmur bulutları. Kanaviçe gibi işlenmiş tablo görünümlü ilginç tarım alanları, yaş pasta gibi yamaçları. Görsel bir şölen sunan deltaları…
Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi Çin’in güneyinde yer almaktadır. Batıda Yunnan, kuzeyde Guizhou, kuzeydoğuda Hunan, güneydoğuda Guangdong eyaletleri ile Vietnam ve Tonkin Körfeziyle çevrilidir.
Bölge, resmen M.Ö. 214’te Çin’in bir parçası oldu. Çeşitli hanedanlarca yönetildikten sonra, 1279’da Yuan hanedanı döneminde bugünkü adını aldı. 1368’den 1644’e değin Ming, bu tarihten Çin Cumhuriyeti’nin kurulduğu 1911’e değin de Qing (Mançu) hanedanı yönetimi altında kaldı. Komşu Guangdong bölgesiyle birlikte 20. yüzyıl başlarında Sun Yat-sen’in önderlik ettiği ulusal devrimin merkeziydi. Çan Kay-şek’in 1927’de iktidara gelmesi üzerine, Guangxi liderleri Çan’a muhalefet etmek üzere Guangxi grubunu kurdular. Guangxi’nin modernleştirilmesi için büyük çaba harcayan grubun oluşturduğu yönetim 1929’da yıkıldı. II. Dünya Savaşı’nda Japon saldırılarının başlıca hedeflerinden biri olan bölge, savaş sonrasında Japonlardan geri alındı 1949’da Çin Halk Cumhuriyeti’nin bir yönetim bölgesi olarak ilan edildi. 1958’de Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi oluşturuldu.
Guangxi topraklarının büyük bölümünün yüksekliği 500-1000 m arasında değişen tepelerden oluşur. Sıcaklık yıl boyunca tarım yapılmasına elverişlidir. Yağmur getiren muson rüzgarlarının etkisiyle yağışlar fazladır.
Guangxi nüfusu Çinli, Zhuang, Yao, Meo ve Dung halklarından oluşur. Sayıları yaklaşık 14 milyon olan ve Guangxi kökenli olan Zhuanglar genellikle bölgenin orta ve batısında, Çinliler ise doğusunda yaşarlar.