2024 DİJİTAL PAZARLAMA REHBERİ1 sene ÖNCE
2024 DİJİTAL PAZARLAMA REHBERİ
Facebook üyelerinin bilgilerini kendisi kullanmasına karşın, sürpriz bir kararla üçüncü kişilere karşı koruma kararı aldı
Birçok web sitesi ve internet uygulaması, giriş (login olmak) için Facebook hesaplarının kullanmasına olanak tanıyor. Bunun nedeni de kullanıcıları hesap açmaya uğraşmak, kullanıcı adı ve parola oluşturma zahmetinden kurtarmak. Daha doğrusu bu formalite nedeniyle giriş ve kullanıcı olmaktan vazgeçmeleri önlemek. Diğer bir yandan ise kullanıcı bilgilerine ulaşarak bir veri tabanı oluşturmak.
Facebook'un login uygulaması sayesinde, kullanıcılar sayısız web sitesinde hesap açabiliyorlar, internet uygulamalarına giriş yapabiliyor ancak bunun karşılığında web sitesinin yöneticileri de, login olan kullanıcının bazı kişisel verilerini görebiliyor.
Facebook şimdi bunun önüne geçebilmek için login uygulamasına anonim login seçeneğini ekleyecek. Böylece kullanıcılar, güvenmedikleri web sitelerine login olmak istediklerinde, anonim login seçeneğini kullanabilecekler. Bu seçenekle kullanıcı siteye normal bir üye gibi giriş yapabilirken site yöneticileri kullanıcının özel verilerini görüntüleyemeyecek. Ayrıca kullanıcılar, siteye üye olurken sitenin hangi verileri görüp göremeyeceğini de belirleyebilecek.
Henüz test aşamasında olan anonim login uygulaması, birkaç haftaya kadar tüm geliştiricilere açılacak.
Facebook, 2014'ün ikinci yarısında Facebook Login ile giriş yapma konusunda yine en çok tercih edilen sosyal ağ olma özelliğini arttırarak korudu.
En Çok Tercih Edilen Facebook Login
İnternet sitelerine giriş konusunda kullanıcı adı ve parola oluşturma derdinden kurtaran sosyal ağ hesaplarıyla giriş yapma seçeneği her geçen gün yayılırken, siteler tarafından en çok tercih edilenler haliyle en fazla kullanıcıya sahip ağlar oluyor. Tahmin edilebileceği gibi Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn başı çeken ağlar oluyor. Geçen yıldan bu yana grafiklerde pek oynama yaşanmazken, Facebook, Google+ ve Yahoo'dan pay çalarak liderliğini sürdürüyor. Yüzde 55'lik bir genel kullanıma sahip Facebook'u yüzde 27 payla Google+ takip ederken, Twitter tek haneli oranları bir türlü terk edemiyor.
Genelde durum böyleyken Facebook Login mobilde yüzde 64, e-ticaret sektöründe yüzde 75, eğitim alanında yüzde 79 kullanım oranıyla buralarda en çok Google+'tan pay çalarak tekel olma yolunda ilerliyor.